In welke mate doet het er voor je toe dat je op een succesvolle manier een presentatie kunt geven? Is het bepalend voor het wel of niet krijgen van een nieuwe opdracht? Is het van cruciaal belang voor het resultaat van het delen van jouw expertise? Vergroot je daardoor enorm de kans dat je nieuwe stappen kunt zetten? Is jouw antwoord: ‘ja’? Lees dan vooral verder.

Sales Intelligentie
Volgens Martin Limbeck, “the Porsche of Sales”, is er voor zijn vakgebied minimaal een bepaalde mate van ‘Sales Intelligentie’ nodig om succesvol te zijn. Ditzelfde geldt ook voor het geven van een presentatie. Of het nu gaat over het verzorgen van een (business) presentatie, het enthousiasmeren van een potentiële klant, het doen van een pitch of het presenteren van jouw bedrijf, je bereikt veel meer met een hoger ‘PowerPoint-IQ’.

PowerPoint Intelligentie                                                                                                    
Toen ik in de jaren negentig presentatietrainingen gaf aan accountmanagers in de ICT, viel het me al op dat veel professionals helemaal niet zo goed weten wat de bepalende factoren zijn voor een succesvolle presentatie. En ze hadden in eerste instantie geen idee over wat nu juist wel handig is om op een dia te zetten en wat juist niet.

Op basis van deze ervaring én door het wereldwijd interviewen van talloze experts, zijn Charlotte en ik tot de 5 elementen gekomen van PowerPoint Intelligentie. Als je weet hoe je deze elementen in kunt zetten, dan zal je veel meer bereiken als je informatie deelt. Weet je dat niet, dan is het haast onmogelijk om een succesvolle PowerPointpresentatie te maken of te geven.

 

Doe mee aan de Powerful Presentations Zoomsessie                                                         
Denk je dat het voor jou ook handig is om hier meer over te weten te komen? Meld je dan aan voor mijn online sessie op donderdagavond 17 september 2020 of op vrijdagochtend 18 september 2020. Ik vertel over de 5 elementen en laat volop voorbeelden zien. En je leert hoe eenvoudig het is om in te schatten of jouw volgende presentatie wel of niet succesvol zal worden. Ik garandeer je dat wat je hoort en ziet zonder moeite toepasbaar is tijdens jouw volgende (online) presentatie.

Meld je meteen aan:

Waardevolle Powerful Presentations Sessie

Doe de test                                                                                                                                                     
ben je te nieuwsgierig? En wil je eerder weten hoe het staat met jouw PowerPoint-IQ? Doe dan de test op onze website:

PowerPointIQ-test

Je krijgt zo een eerste idee over wat je kunt verbeteren en versterken in jouw presentatie. In mijn online sessie laat ik je dan zien hoe je dat kunt doen. Ook ontdek je hoe je jouw dia’s breinvriendelijk kunt maken. Zie ik je daar?

In mijn volgende blog deel ik het geheim van de kliklijst. Enig idee wat dat is? Ik had hier nog nooit van gehoord, totdat ik sprak met Chris Davidson uit het Verenigd Koninkrijk, managing director van Active Presence.

Tot de volgende keer!

Frowa Schuitemaker van Powerful Presentations is van huis uit onderwijskundige. Ze heeft samen met haar dochter Charlotte het boek PowerPoint Intelligentie geschreven en het bijpassende kaartspel gemaakt. Ze is jarenlang voorzitter geweest van de Nederlandse beroepsvereniging voor professionele sprekers PSA NL. Ze is medeoprichter van VSAI, the Virtual Speakers Association International. Via het platform Knowledge Brokerage kan je je inschrijven voor haar krachtige onlinetraining “Verhoog je PowerPoint-IQ & bereik meer als je een presentatie geeft”. De informatie die zij daar deelt, kan je voor veel meer inzetten dan alleen voor je presentatie.