Hoe belangrijk is een succesvolle presentatie? Zou het een nieuwe opdracht veilig stellen? Is het een essentieel instrument om jouw expertise te delen? Verbetert het je groeimogelijkheden? Als je “ja” hebt geantwoord, lees dan verder.

 

Sales Intelligentie

Volgens Martin Limbeck, “the Porsche of Sales”, is er een zekere mate van ‘Sales Intelligentie’ nodig om succesvol te zijn. Ditzelfde geldt voor een presentatie. Of het doel nu een zakelijke presentatie is, indruk maken op een potentiële klant, het doen van een pitch of het presenteren van jouw bedrijf, je zult veel meer bereiken met een hoog ‘PowerPoint-IQ’.

 

PowerPoint Intelligentie 

Toen ik in de jaren negentig accountmanagers trainde, merkte ik op dat veel professionals zich niet bewust waren van welke factoren bepalend zijn voor een succesvolle presentatie. En ze hadden ook geen idee over wat nu juist wel handig is om op een dia te zetten en wat juist niet. Gebaseerd op deze ervaring en door het wereldwijd interviewen van experts, hebben mijn dochter Charlotte en ik de vijf elementen van PowerPoint Intelligentie vastgesteld. Weten hoe je deze vijf elementen gebruikt, zorgt ervoor dat je je informatie optimaal deelt. Als je niet weet welke dat zijn, is het haast onmogelijk om een succesvolle PowerPointpresentatie te maken of geven.

 

Doe de test             

Wil je weten wat jouw PowerPoint-IQ is? Doe dan de PowerPoint-IQ test: www.powerfulpresentations.nl/IQ

Het zal je direct die elementen onthullen om te verbeteren of te versterken voordat je jouw volgende presentatie geeft.

In mijn volgende blogpost zal ik het geheim van de kliklijst delen. Weet je wat het is? Ik had er nog nooit van gehoord totdat ik sprak met Chris Davidson uit de UK, managing director van Active Presence.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Tot de volgende keer!

 

Ben je nog geen lid van de ik-geef-presentaties community op Facebook en wil je wel op de hoogte blijven van de nieuwste tips & trics op het gebied van (online) presenteren? Meld je dan hier aan.

Frowa Schuitemaker van Powerful Presentations is van huis uit onderwijskundige. Ze heeft samen met haar dochter Charlotte het boek PowerPoint Intelligentie geschreven (Powerful Presentations als Engelstalige uitgave) en het bijpassend kaartspel gemaakt. Ze is jarenlang voorzitter geweest van de Nederlandse beroepsvereniging voor professionele sprekers PSA NL en medeoprichter van VSAI, Virtual Speakers Association International.