Powerpoint intelligentie

 

Het informatieve boek en het leerzame spel waarmee je snel effectievere én mooiere presentaties geeft

 

Een goede presentatie voorbereiden, gaat verder dan alleen het maken van je PowerPoint. Toch kan de manier waarop je dit presentatieprogramma inzet, je presentatie op een fantastische manier ondersteunen of volledig onderuit halen. Over dit verschil gaat PowerPoint Intelligentie.

In ons boek wordt op heldere wijze de vijf elementen beschreven die gezamenlijk bepalend zijn voor het eindresultaat van elke PowerPointpresentatie. Het is een handboek voor iedereen die met impact wil presenteren.

Ons spel helpt je om een presentatie te ontwerpen of jouw bestaande presentatie significant te verbeteren. En dat gaat veel verder dan alleen het maken van mooie dia’s. Ga er zelf mee aan de slag, of doe dit samen met anderen. Kies de spelvorm die bij je past. Beantwoord de vragen die op de kaarten staan en lees de tips die erbij staan vermeld. Verwerk tot slot alles wat je hebt besproken of bedacht in jouw presentatie. Er is niet eerder een spel ontwikkeld dat je op zo’n krachtige manier helpt om meer te bereiken als je spreekt.

Dit educatieve spel is ook fantastisch om in te zetten tijdens een workshop of een studiedag.

Ons spel is tijdelijk te koop voor €39,= inclusief BTW en verzendkosten. Je kunt ons hierover mailen via frowa@powerfulpresentations.nl.

 

Op 21 februari 2020 was de lancering van ons Engelstalige spel in Swakopmund Namibië. 

Op 4 maart 2020 was de lancering van het PowerPoint Intelligentie Spel in Rotterdam tijdens de Safety Dinner Pitch van het NLVI. 

“‘Als je je PowerPoint als hand-out kunt gebruiken, is het geen goede presentatie,’ schrijven Charlotte en Frowa. Zo, die zit! Het frisse en mooi vormgegeven ‘PowerPoint Intelligentie’ staat bomvol praktische tips. Wat een toegankelijk en uitnodigend boek! Stop met Death by PowerPoint en leer hoe je effect en impact bereikt.”

 

Peter Steenkamer – Academiebouwer & Oprichter Kr8 Academie

“We zitten allemaal wel eens bij een tenenkrommende presentatie, met dia’s vol tekst en een nerveuze spreker. Die boodschap blijft nooit hangen. Frowa en Charlotte laten zien met dit boek dat een goede PowerPointpresentatie de boodschap wel kan overbrengen. Dit boek is een aanrader voor iedereen die wel eens voor de groep moet staan. Zonder zenuwen je verhaal kunnen doen, met de juiste visuele ondersteuning, dat is toch wat je wilt?”

 

Jeanet Bathoorn – Vrijheidsondernemer & No Nonsens Business Coach

“Prima praktisch boek over hoe je PowerPoint optimaal kunt inzetten. Veel succesvolle ervaringen van succesvolle sprekers nu beschikbaar voor iedereen die presentaties geeft.”

 

Robert Benninga – Professioneel spreker & Creator Triple S Methode

Ons doel

We willen een einde maken aan het tijdperk ‘Death by PowerPoint’, dus aan die presentaties waarbij elke communicatie doodslaat door de verkeerde inzet van PowerPoint. Niet door het promoten van het spreken zonder presentatieprogramma, want dan zouden ze het kind met het badwater weggooien. We zijn op zoek gegaan naar een concept dat op een heldere en eenvoudige wijze in kaart brengt hoe je met PowerPoint effectief kunt spreken. Daar hebben we wereldwijd experts en professionele sprekers over gesproken die er net zo over dachten als wij. In dit boek delen we onze kennis en ervaring. Er staat beschreven hoe je jouw PowerPoint Intelligentie kunt verhogen. Want hoe hoger je PowerPoint Intelligentie, hoe meer je bereikt als je spreekt. Hierbij maakt het niet uit of je professioneel spreker bent of af en toe spreekt als onderdeel van je werk.

“Wat een verademing om te presenteren volgens het idee van PowerPoint Intelligentie en ja, ‘less is more’. Elke nieuw te maken presentatie is nu een plezierige uitdaging.”

 

Gilles van Zweeden – Grondlegger Nederlands Veiligheidsinstituut

“Na het lezen van PowerPoint Intelligentie kijk ik met andere ogen naar presentaties. Wat zou het mooi zijn als iedereen die presenteert, werkt aan het verhogen van zijn PowerPoint Intelligentie. Het bijwonen van presentaties wordt dan een stuk aantrekkelijker.”

 

Lia Tool – Ambtelijke secretaris

“Voor een zakelijke presentatie roep ik graag de hulp in van Powerful Presentations. Charlotte en Frowa zijn sterk in het meedenken over hoe ik nog duidelijker mijn boodschap over kan brengen.”

 

Paul Hofmans – Experienced executive counselor & Founder YellowGreen Academy 

Wat je kunt met het boek PowerPoint Intelligentie?

Ontdek wat je PPT-IQ is.

Als je weet waar je staat, kan je versterken en verbeteren.

Lees hoe je de essentie van jouw boodschap kunt vinden.

Dit is het fundament van elke presentatie.

Vind krachtige ideeën over hoe je jouw publiek kunt betrekken bij jouw boodschap en waarom dit zo belangrijk is.

Lees de uitgebreide informatie over hoe je breinvriendelijke dia’s kunt maken, wat de mogelijkheden zijn van PowerPoint.

En wat je kunt doen om de boodschap beter te kunnen laten onthouden door jouw toehoorders.

Doe de visuele test om te ervaren waarom afbeeldingen zo goed worden onthouden.

Spreek nog meer vanuit flow door een volledig geïntegreerde presentatie voor te bereiden.

Speel met de aandacht van jouw toehoorders. In PowerPoint Intelligentie staat hoe je dat kunt doen.

Wees voorbereid.

Niet alleen op het gebied van de content, maar ook op de technische aspecten van het geven van een PowerPointpresentatie en op onverwachte situaties waar je als spreker professioneel op zal moeten kunnen reageren. Jouw PowerPointpresentatie is een reflectie van jouw professionaliteit. Download de uitgebreide checklist die je helpt om goed voorbereid aan jouw presentatie te kunnen beginnen. Ook hiervan staat een link in het boek

Zet het stappenplan in om een volledige PowerPointpresentatie te kunnen ontwerpen.

Hier komen alle elementen van PowerPoint Intelligentie in samen. Dit hoofdstuk is  speciaal toegevoegd voor diegene met weinig ervaring in het ontwerpen van een presentatie.